MAJ 22 2015

Träningsredskap för hundar

Djur

10600545--

När man tränar en hund att göra någon enkelt som att skaka tass eller liknande behöver man kanske bara en liten godbit som uppmuntring, men när man håller på med mer avancerade saker kan man även ta hjälp av andra saker.

En av de mest mångsidiga verktygen är en klicker, dessa används i början när man belönar hunden i ett försök att betinga den till att associera ljudet med en belöning, på så sätt kommer hunden känna igen ljudet och veta att den just gjort något bra.

Från Ukraina har det dykt upp ett nytt träningsredskap som kallas Puller, det är två ringar som ska användas tillsammans. Tanken med att använda två är att man kan variera mellan de två om hunden i ett moment är lite ovillig att ge upp en ring, man lockar då helt enkelt med den andra.

Ska man träna med något mer sportinriktat som agility är det bäst att skaffa ett par hinder som verkligen är likt de hunden kommer att tävla med, dessa inkluderar tunnlar, hopphinder, balansgångbrädor och liknande.

Är man en av de få som använder draghundar ska man naturligtvis ha rätt utrustning för detta. Ett av de viktigaste sakerna man måste se till att använda är en dragsele Dessa försäkrar att hundens nacke och hals inte belastas när den drar, istället distribueras vikten över en mycket större del och är mycket mer skonsamt för hunden.

Vill man träna upp hunden i mer avancerade former av apport för till exempel jakt eller något annat, kan man även använda en så kallad dummie, dessa flyter även om de kastas ut i vatten så att hunden fortfarande kan få tag på den.

Arkiv
Kategorier