JAN 01 2015

Tips inför kattköpet

Djur

Har du bestämt dig för att skaffa katt är det bara att gratulera då en härlig tid ligger framför dig. Dock är det viktigt att också vara medveten om att det innebär ett stort ansvar att ha en katt. Av den anledningen har vi här samlat några tips och råd för den som går i kattankar.

Kattunge

Det allra första man bör göra innan man skaffar är att grundligt tänka igenom det hela så att man verkligen är säker på att man är beredd att lägga ner det arbete som krävs. Kom ihåg att katter ofta lever tio år eller mer, något som är viktigt att ha i bakhuvudet.

När man väl bestämt sig är det viktigt att köpa katten hos en seriös uppfödare eller kanske ännu bättre adoptera en katt från ett katthem eller liknande. Köper man en kattunge är det viktigt att den inte är yngre än tolv veckor eftersom en kattunge behöver tillbringa de första månaderna tillsammans med mamma och eventuella syskon.

Veterinärbesök med katten

En annan sak som också är viktig är att se till att katten är besiktigad hos veterinär samt att den id-märks och registreras. Detta gör att det är större chans att få tillbaka katten om den skulle springa bort.

När man väl har katten hemma hos sig är det så klart viktigt att sköta om den på allra bästa sätt och ge katten den tid och uppmärksamhet som den behöver. Mer om hur man sköter om sin katt går att finna här.

Arkiv
Kategorier