NOV 04 2015

Ny familjemedlem

Djur

hundvalp

Har ni skaffat en ny familjemedlem? För det är precis vad en hund eller vilket husdjur som helt är. Det kommer någon ny som man behöver ta hänsyn till och ta hand om. Har man haft hundvalp så vet man vilket jobb det är att ta hand om den lille, det är 24/7 som gäller den första tiden. Den ska anpassas och känna sig trygg i sitt nya hem.

Att se till att hundens behov blir tillfredsställd kräver sin tid och uppmärksamhet. För att det ska gå så smidigt som möjligt är tiden att ta en valp bäst om man kan ta semester under den första tiden. Tiden går snabbt och under första halvåret ser man hur utvecklingen går snabbt, från valp till unghund.

Oavsett om du haft hund tidigare så är tipset att gå valpkurs. Mycket för att valpen ska få träffa andra hundar och tränas i det. Det finns så många fördelar att gå en kurs som gör att valpen blir den hund man vill att den ska vara. Det är också roligt att få lära känna och träffa andra hundägare. Man får mycket i utbyte vid en valpkurs, både för hund och ägare.

Det är er uppgift som familj och hundägare att se till att er nye familjemedlem känner sig trygg och välkommen till det som ska bli deras nya flock.

Arkiv
Kategorier