JAN 05 2015

Kattleksaker

Djur

Alla kattägare har sett hur sina små vänner gillar att jaga och leka med saker i in omvärld, därför är det viktigt att se till att man har saker i hemmet som kan hålla katten intresserad och stimulerad.

Det finns fler sorters kattleksaker än man först skulle kunna tro. Alla katter har jagat snören och liknande, och det kan ibland se ut som det bästa i världen för en katt. Men det kan vara värt att kolla upp lite mer ovanligare leksaker, vem vet om det kanske finns något där ute som är ännu roligare.

1088978-come-here-cat

En liten rolig leksak är den så kallade Cat Activity Brainmover, en låda med fyra olika stationer som låter katten pyssla genom att, till exempel, placera lite kattgodis i ett av facken som katten sedan måste lista ut hur man får upp. Det är bra hjärngympa för båda unga och gamla katter. Man kan även använda det som en matskål för katter som hetsäter. Denna leksak kan man skaffa från Supercat.se. Det finns även andra Cat Activity modeller än bara Brainmover.

Det finns även andra matrelaterade leksaker för katter. En populär sådan är en boll där man lägger in lite torrfoder eller godis, bollen har ett litet hål som maten eller godisen kan ramla ut genom och katten måste helt enkelt rulla runt bollen tills dess att detta händer. Andra modeller kan ha fler hål eller vara i andra former som cylindrar.

Många har säkert även låtit sin katt jaga en laserpekare, det är ett bra sätt för katten att göra av med lite överskottsenergi då katten inte har något sätt av avsluta leken annat än att sluta jaga. Eftersom laserpekaren länge har varit ett sätt att leka med katten finns det nu även automatiserade laserpekare att köpa. Nedanför är en video där man kan se hur en sådan fungerar.

 

Arkiv
Kategorier