JAN 30 2015

De populäraste hundraserna

Djur

En av de absolut roligaste sakerna med hundar är att det som bekant finns så väldigt många olika typer och raser. Ett par av de mest populäraste hundraserna tänkte vi titta lite närmare på här nedan.

Golden retriever

Rasen golden retriever är den tredje mest populära hundrasen i Sverige och tillhör gruppen apporterande fågelhundar. Rasen härstammar ursprungligen från Storbritannien där den avlades fram under slutet av 1800-talet.
En golden retriever fungerar alldeles utmärkt som sällskapshund då den har ett vänligt sinne och gärna vill vara till lags. Som vuxen har den en mankhöjd på mellan 50 och 60 cm, där hanhundarna blir aningen större än tikarna.

Schäfer

Rasen schäfer, eller tysk schäferhund som är det fullständiga namnet, tillhör precis som golden retriever en av de populäraste hundraserna i Sverige. Schäfern tillhör gruppen vallhundar, men är numera vanligast som brukshund och sällskapshund.

Schäfern har sitt ursprung i Tyskland där den renavlades under 1880-talet från olika typer av gårds-, herde-, och vallhundar som fanns runtom i Tyskland vid den här tiden.

En fullvuxen schäfer blir mellan 55 och 65 cm. Hanhundarna blir något större än tikarna.

Arkiv
Kategorier