FEB 13 2020

Att skaffa sitt första akvarium

Fisk

Det kan vara väldigt speciellt att skaffa sitt första akvarium. Om man inte har hållit på med fiskar och akvarium tidigare så gäller det att läsa på så det hela blir rätt från början. Första beslutet blir vilket typ av akvarium du ska köpa. Här får du några bra tips.

Köpa ditt första akvarium

Enklast kan vara att köpa ett komplett akvarium med allt vad det innebär. Då kan du snabbt få igång det hela då allt följer med förutom vatten och fiskarna. Det kan vara skönt att som förstagångsköpare att inte behöva fundera på vad som behövs för att få ett fullt fungerande akvarium. Dock så finns det ett par saker som man bör ta hänsyn till när man sätter upp sitt akvarium.

Saker att tänka på

Ställ aldrig ditt akvarium i direkt solljus utan placera det där det är lugnt och relativt mörkt. Se till att rengöra både akvariet och grus och annat som ska placeras i ditt akvarium. Installera vattenpump och doppvärmare utan att koppla in dom. Fyll upp ungefär till hälften, lägg i och dekorera ditt akvarium med de tillbehör som medföljer. Fyll på mer resterande vatten så akvariet fylls upp.

Förbered för dina fiskar

Innan du kan köpa och lägga i dina fiskar så gäller det vattnet får den bakterieflora som behövs. Det finns vattenberedningsmedel som man kan lägga i. Detta kan ta några dagar innan det är redo för att ta emot sina nya hyresgäster, fiskarna. Se till så det blir en så skonsam överföring som möjligt för de fiskar du valt.

Den transportpåse som fisken kommer i kan läggas oöppnad i akvariet, efter en stund så kan du öppna och fylla på lite av akvarievattnet i påsen. När fiskarna har acklimatiserat sig så kan de få komma ur sin påse.

Arkiv
Kategorier