DEC 02 2019

Att skaffa sig sin första katt

Katt

Att skaffa sig sin första katt innebär förmodligen en stor förändring både i livet och i hemmet. Det finns fördelar att läsa på en del innan ni får hem er härliga katt. Det kan finnas en fördel att köpa sig en katt som kommer från ett katthem då de hjälper till att hemlösa katter får ett hem.

Om det skulle visa sig att det inte fungerar för er med katt så kan det hos vissa katthem gå att lämna tillbaka katten. I annat fall så kanske det finns någon annan i er närhet som kan ta hand om katten. Ju bättre förberedd ni är desto lättare kommer det att gå med katten. Även om katter är ganska självgående så behöver det tillsyn och omvårdnad. Det finns bra skötselråd på denna sida som ni kan kolla in när ni fått hem er katt.

Låt katten få utforska ert hem i egen takt. Den behöver tiden för att få känna av den miljö som den hamnat i. Se till att kattlådan är på plats och att det finns tillgång till både mat och vatten. När katten är redo så kommer den också att inse att det är ni som är deras nya matte och husse.

Arkiv
Kategorier